باربیکیو چیست؟
اگر خانه یا ویلای شما دارای یک محوطه ی خارجیِ بلا استفاده اعم از بالکن، تراس، پاسیو و حیاط خلوت است یحتمل تا به حال به این فکر افتاده اید که برای اوقات فرغتتان یک باربیکیو فراهم کنید. با ما در این مقاله همراه ویلا رز باشید تا در مورد باربیکیو اطلاعات بیشتری کسب کنید.
در معنای لغوی ریشه ی کلمه ی باربیکیو، کلمه ی «باباکوآ» می باشد و به معنی دودی کردن غذا ها استفاده می شود. امروزه کلمه ی باربیکیو به وسیله ای اطلاق می شود که در محیط خارج از خانه برای پخت پز گوشت معمولا استفاده می شود و برای پخت غذا از زیر به آن حرارت می دهد.
به باربیکیو در زبان عامیانه فارسی منقل هم گفته می شود.
امروزه باربیکیو ها دسته بندی های بسیاری دارند و با توجه به هزینه، اندازه و نوع سوخت مصرفی شان به دسته های مختلفی تقسیم می شوند، برای اینکه بدانید چه نوع باربیکیو ای لازم دارید اول لازم است تا با انواع باربیکیو ها آشنا شوید. در نظر داشته باشید که هیچ کدام از انواع باربیکیو نسبت به دیگری برتری ندارد بلکه هر کدام مزایا و معایبی دارند و این سلیقه ی شما است که نشان می دهد چه نوع باربیکیو ای مناسب شما است.
انواع مدل های باربیکیو با عکس
باربیکیو ها انواع مختلفی دارند که قصد داریم در اینجا به بررسی و معرفی آنها بپردازیم پس با ویلارز همراه باشید ، همچنین تصاویر هر مدل در زیر توضیحات هر مدل و گونه نمایش داده شده است.
باربیکیو گازی
این سبک از باربیکیو معمولا به دلیل قیمت پایین تر راه اندازی آن و استفاده ی بسیار راحت پر طرفدار تر از سایر منقل هاست. این نوع کباب پز برای استفاده در خانه بسیار مناسب می باشد و سوخت مورد استفاده ی این نوع باربیکیو، گاز مایع یا همان گاز شهری است، در این نوع از منقل ها گاز بسیار تمیز می سوزد، پر حرارت است و با فندک های داخلی شان بی درنگ روشن می شود، یعنی هر وقت بخواهید می توانید در کوتاه ترین زمان کباب درست کنید، همچنین این مدل کباب پزها را میتوانید در بخشهای مختلف مانند حیاط، تراس و پشت بام منزل خود استفاده کرده و از آن بهره برید.
مدل های پیشرفته باربیکیوهای گازی به شما اجازه می دهند تا بتوانید در طول فرآیند پخت و پز با دقت زیادی و با استفاده از دستگیره های کنترل ساده ای دما را تنظیم و کنترل کنید. کباب پز گازی سریعا گرم می شود و برای طبخ مرغ، ماهی و سبزیجات عالی است. اگر نگرانی اصلی شما در مورد طبخ استیک باشد، مهم است بدانید که حرارت باربیکیوهای گازی به اندازه باربیکیوهای زغالی نیست.
به طور خلاصه مزیت های کباب پز های گازی شامل موارد زیر می شود
- استفاده و راه اندازی آسان
- روشن کردن سریع
- تمیز کردن راحت و بهداشت بالا
- سوختِ در دسترس
- سریع گرم و سریع سرد شدن
باربیکیو ذغالی
اگر شما دوست داشته باشید که مثل تبلیغات تلویزیونی روی استیک و گوشت هایی که کباب می کنید یک لایه تیره ایجاد شود، استفاده از ذغال و باربیکیو ذغالی برای کباب کردن ایده آل ترین گزینه است. اما در نظر داشته باشید که اینگونه کباب پز ها زمان بیشتری برای تمیز کردن و گرم شدن دارند، این سبک از منقل معمولا مورذ توجه افرادی قرار دارد که تمایل به روش سنتی در کباب کردن دارند و دوست دارند بیشتر کار ها را به صورتی دستی انجام دهند.
این نوع از باربیکیو ها معمولا ارزان تر هستند و خرید آن ها راحت تر است، همچنین غذا هایی که با این کباب پز ها کباب می شوند عطر و طعمی طبیعی نیز به خود می گیرند که خود عامل محبوبیت این نوع از باربیکیو ها است. در نظر داشته باشید که مدتی زمان نیاز است تا ذغال به دمای مطلوب برای کباب کردن برسد.
از عوامل ناخوشایندی که در ارتباط با کباب پز ذغالی مطرح می گردد نیاز به نظافت پس از پخت و پز است. چرا که باربیکیوی ذغالی همانند منقل ذغالی حین کباب کردن موادغذایی خاکستر زیادی را پخش می کند که منجر به کثیف شدن فضا می شود.
همچنین، در باربیکیو ذغالی کنترل حرارت و دما کمی سخت است و باید مراقب باشید که غذا به خوبی پخته شود و نسوزد.
باربیکیو های ذغالی سایز های مختلفی دارند، از انواع مسافرتیِ کوچک مخصوص سفر و کمپینگ تا منقل های بزرگ.
باربیکیو سنگی
تفاوت باربیکیو سنگی با انواعی که در بالا بررسی شد تنها جنس آن می باشد، نکته ی برجسته ی این سبک از باربیکیو ها استحکام و دوام آن ها می باشد و می تواند بخشی زیبایی از دکوراسیون شما را تشکیل دهند، البته کباب پز های سنگی تفاوت چندانی با کباب پز هایی که از جنس آجر یا سیمان ساخته می شود ندارند و مثل همان ها ساخته می شوند. یکی از مزایای این سبک از باربیکیو ها نگه داشتن حرارت و گرما است.
یکی از مهم ترین مزیت های باربیکیو های سنگی و آجری، وجود یک محفظه بالای آن است که باعث می شود حرارت بیشتری بر گوشت متمرکز شود و همچنین از جلوگیری گرد و غبار ناشی از سوختن ذغال نیز جلوگیری می کند.
باربیکیو آپارتمانی
امروزه با گسترش آپارتمان نشینی، یکی از معضلات به وجود آمده کمبود جا و فضا است و این مشکل می تواند باعث شود که فضای اندکی برای کباب درست کردن در دست داشته باشید. برای حل این مشکل می توانید از باربیکیو های آپارتمانی استفاده کنید و از کباب درست کردن لذت ببرید.
مشخصه ی اصلی این سبک از آتشدان ها، سایز و اندازه ی کوچک تر آن ها نسبت به دیگر انواع باربیکیو هاست و باربیکیوهای آپارتمانی معمولا به خاطر در دسترس بودن گاز طبیعی در محیط های آپارتمانی گاز سوز هستند.
یک اشتباه رایج در استفاده لغات
یکی از نکاتی که معمولا اکثر افراد آن را اشتباه می گیرند دو واژه ی گریل کردن و باربیکیو کردن است. گریل کردن به معنای پختن گوشت با حرارت بالا است که باعث می شود تا گوشت سریع بپزد و سفت و خشک شود، در گریل کردن نیز معمولا به همراه گوشت از سبزیجات نیز استفاده می شود تا طعم بهتری به آن اضافه کند؛ اما در هنگام گریل کردن گوشت به آرامی و با حرارت غیر مستقیم پخته می شود و باعث می شود که گوشت نرم و آبدار باقی بماند.
در نتیجه اکثر افراد گوشت ها را فقط گریل می کنند و استفاده از واژه ی باربیکیو کردن یک اشتباه رایج در بین مردم می باشد.
ویلا رز مرجع خرید و فروش ویلا در کردان